Timmo Jeret võitis Austria noortetuuril parima noorratturi särgi

Austria teedel lõppes reedel Euroopa üks tugevaimaid noortetuure ASWÖ Radjugendtour.

Stardis oli ka Hanspanga noortekoondis kooseisus Mihkel Räim ja Jörgen Matt Saaremaa jalgrattaklubist Viiking, Sten Sarv ja Karl Juudas CFC Spordikoolist, Siim Jalakas Kalevi Jalgrattakoolist ja Timmo Jeret Pärnu
Kalevi Spordikoolist, teatas EJL.

Esmaspäeval alanud tuuril peeti neljapäeval ja reedel kolmas ja neljas etapp. Kolmandal etapil tegi Eesti meeskond tööd parima noorratturi särki kandnud Timmo Jereti (fotol) jaoks ning võideti ka üks vahefinish, millega Jeret kindlustas etapil veelgi edu nooratturite arvestuses. Reedel peetud viimasel neljandal etapil oli eestlastest parim Sten Sarv, kes sai 16. koha. Peagrupis lõpetasid ka Timmo Jeret ja Siim Jalakas vastavalt 40. ja 41. kohaga.

Tuuri võitis kokkuvõttes taanlane Andreas Dencker edestades täpselt ühe minutiga belglast Jasper Stuyven’it. Eestlastest tegi parima sõidu aasta vanematega võistelnud kuulsa jalgratturi Ants Jereti lapselaps Timmo Jeret, kes lõpetas tuuri 11. kohaga, kaotades võitjale ühe minuti ja 18 sekundiga.

Teistest eestlastest sai Sten Sarv 16. koha, Jörken Matt oli 58., Siim Jalakas 65., Räim Mihkel 69. ja Karl Juudas 72.

Kokku lõpetas velotuuri 129 ratturit 14 erinevast riigist. Mägedekuninga arvestuses oli Karl Juudas
üheksas ning sprinterite arvestuses Timmo Jeret neljas. Hansapanga noortekoondis sai 22 meeskonna konkurentsis üheksanda koha.

Foto: Simmo Kikkas

Lisa kommentaar